Wednesday, August 9, 2017

40rty @ Shangri-La

Assalamualaikum semua, kembali bersiaran..

Alhamdulillah, episod 'jiwa kacau, pecah kepala' dah berlalu, cuti sakit 2 minggu, semua kerja cramped dlm masa 2 minggu, mengejar dateline. Report dah dihantar hari Isnin aritu, 8.30 malam pi panjat bank rimau, hantar softcopy dlm CD, pheww..(kuasa veto boss, nak settle kan mlm tu jg)..

selamat datang ke menara maybank


Masa bertenang, baru nak update blog..hihii..well, what's forty @ Shangri-La?? Nak habaq kat hangpa semua, company tempat saya kerja, dah berumur 40 tahun...*doom..domm..percikan bunga api*..
 
Ditubuhkan pada 19 Julai 1976, from humble beginning dengan tiga orang pekerja (termasuk chairman & his late wife), Alhamdulillah, sekarang dah ada cawangan di seluruh negeri Malaysia. In shaa Allah, cawangan di Perlis akan beroperasi tak lama lagi, dan juga affliates di luar negara.

Dan sambutannya diadakan pada 19 Julai, bulan lepas di Hotel Shangri-La...tengah stress2 buat report, dikerah gi hotel, tunjuk muka, makan2 & mingle2 with ex-staffs, bankers, kliens..
 
 mingle2 di luar dewan

 ada pameran hartanah di Australia

Jom masuk..feel the beat..

cocktail style

Masih lagi dalam bulan Syawal - consider 'dual-celebration', sambutan majlis hari raya sekali...ada lemang, ketupat, rendang..

 lemang & rendang tok

ketupat nasi & ketupat palas

kudap-kudapan

Takde agenda khusus event ni, cuma ucapan dari Chairman dan tayangan montaj video, yang lain-lain, makan dan makan, sembang dan sembang, snap2 photos...Acara santai, oklah, kenal-kenal dengan managers, directors  dari cawangan2 lain.  Ada live band.

power suara dia

 MC for the nite - Datuk Yasmin Yusuf

Tunggu sampai event habiss..tetiba pekerja hotel bawa keluar bekas2 plastik...masa utk 'menapau'..banyak makanan tak habis, company dah bayar, apalagi, bos2 pun turut serta..

menapau di hotel 5-bintang

tiga tingkat - kek keju, rendang tok & grilled beef
kuih-muih tempatan dianaktirikan terbiar sepi..hehe..

Semoga company bertambah maju di masa depan, sampai ke sambutan jubli emas pula, mungkin masa tu dah tiada bersama lagi..uhuk..

Sekian, update kali ni. semoga lepas ni ada masa untuk blog walking, lawat rumah kawan2..cheers..

24 comments:

  1. Replies
    1. celebrate dua event sekali..meriah menu..

      Delete
  2. Replies
    1. thanks..Alhamdulillah, dah sembuh..

      Delete
  3. Replies
    1. ada peluang kita 'tapau'..hehehe..dah dibayar, rugi lak tk tapau..

      Delete
  4. Bestnya makan makan..wah boleh tapau lagi...best

    ReplyDelete
    Replies
    1. free dinner...sporting hotel ni, siap sediakan bekas plastik & beg kertas..i like..

      Delete
  5. Tapau jangan tak tapau, demi mengelakkan pembaziran, rezeki jangan ditolak hehehe :D

    Wow, MC eventnya Datuk Yasmin Yusuf~ :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul. elakkan pembaziran, sakan menapau, hotel sediakan byk bekas plastik..huhu..

      byk kali jg DYY jd MC utk company event..

      Delete
  6. Kite nak joint napau tu je... hehhe.

    ReplyDelete
  7. paling best part tapau last2 tu haha

    ReplyDelete
  8. Saya ni pulak spesis pelik sis. Kekadang time busy lah pergi update blog, main social media . hehe. dateline memang banyak memang nak pitam kenangkan. btw sonoknya tgk event kat shangri la ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk release tension tu...take five...event ni best jugalah, bersua muka dgn staf dari branch lain, selalu telefon je..

      Delete
  9. Replies
    1. ok juga food dia..yg best dapat tapau..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...